Hypnose

Wat is hypnose

Met hypnosetherapie maak je effectief contact maken met het onderbewuste.
Eigenlijk is hypnose (of trance) helemaal niet opzienbarend, maar alledaags en natuurlijk. U lijkt te slapen, maar het tegendeel is waar. Van binnen bent u juist extra waakzaam en op uzelf geconcentreerd. U kent het wel; dat je zo verdiept bent in een film of boek dat je je omgeving niet meekrijgt. Hypnose lijkt daarop. Het is dus niét de leugendetector en grappig bedoelde manipulator die we in shows, op tv en in films voorbij zien komen.

Waarom hypnose?

Therapeutische hypnose is één van de beste alternatieve behandelmethoden voor het oplossen van psychische, psychosomatische én fysieke problemen, door via ontspanning en verhoogde innerlijke concentratie de aard en oorzaak aan te pakken. Ziekenhuizen en zorgcentra passen steeds vaker hypnose toe. Hypnose biedt oplossingen die andere methodes vaak niet bereiken en vult reguliere medische zorg prima aan.

Wat gebeurt er precies tijdens een hypnosesessie?

Ik begeleid u, zodat u in een natuurlijke trance raakt. U bent dan gevoeliger voor het opnemen en opslaan in uw onderbewustzijn van nuttige suggesties. Ik voed uw onderbewustzijn dus met suggesties die aansluiten bij wat u nodig hebt, om gevoel, gedrag en gedachten positief te veranderen. Van begin tot einde houdt u controle; u doet niets wat u niet wilt.

Wat kunt u met hypnose bereiken?

Met therapeutische hypnose zijn veel verschillende klachten, problemen of belemmeringen snel en effectief aan te pakken: depressieve klachten, fobie, spanningen, nervositeit, angst, burnout, trauma's, slaapproblemen, faalangst, examenvrees, laag zelfvertrouwen, onzekerheid, neerslachtigheid, eetstoornissen, hyperventilatie, psychosomatische klachten, dwangstoornissen, seksuele, relatie- en communicatieproblemen.

Veelgestelde vragen

Hier vindt u antwoord op veel gestelde vragen over hypnose.


Meer weten, afspraak maken?

Twijfelt u of uw hulpvraag past in mijn praktijk? Belt u mij dan voor telefonisch overleg.
Wilt u eerst kennis maken? Of wilt u een afspraak maken voor een intake? Vul het formulier in voor een afspraak.
Kijk hier voor mijn werkwijze.kwijze.

Ben ik telefonisch niet bereikbaar?
Laat dan een voicemailbericht achter en ik bel u zo snel mogelijk terug.