Maatregelen Covid-19

Maatregelen Covid-192021-02-03T12:00:49+01:00

Maatregelen m.b.t. Covid-19

(Coronavirus)

 

De praktijk is in deze periode van corona-crisis open voor therapie, training en coaching. Om de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te beperken hanteer ik de richtlijnen van het RIVM en van mijn beroepsvereniging. Je wordt geacht deze richtlijnen te lezen en te respecteren.

Algemeen

Heb je verkoudheidsklachten of verhoging, meld je dan af voor de afspraak en blijf thuis en zorg dat je zo min mogelijk contact met anderen hebt. Dit kunnen namelijk de eerste klachten zijn van COVID-19, maar het kan ook een verkoudheid zijn. Worden de klachten erger en krijg je koorts en luchtwegklachten (hoesten en benauwd), neem dan contact op met je huisarts.
Heb je toch dringend mijn hulp nodig laat het mij dan weten, we bespreken dan de mogelijkheden.

 

Hygiëne in de praktijk

Na ieder cliëntbezoek worden contactpunten in de praktijkruimten zoals de deurklinken, deurbel en armleuningen van de stoelen schoongemaakt.
Een reinigingsgel voor je handen is in de praktijk aanwezig.
Voor en na het consult was ik mijn handen met desinfecterende zeep.
Na ieder consult wordt de praktijkruimte geventileerd.

 

Practische maatregelen

Ik plan mijn afspraken zo, dat u geen cliënten tegenkomt in de wachtruimte.
Het toilet in de praktijk is tijdelijk niet te gebruiken.
Neem zo min mogelijk spullen mee en stop je spullen die niet noodzakelijk zijn, weg in je tas of jaszak. We houden gepaste afstand van elkaar (ongeveer 1,5 meter).
We schudden geen handen.
Indien je je angstig voelt om te komen, dan is een telefonisch- of video-consult ook mogelijk. Ik houd dan op afstand ‘een vinger aan de pols’ en geef je instructies of oefeningen. Deze consulten worden conform de eisen van de zorgverzekeraar (tijdelijk) gedeclareerd en tellen mee in uw totaalaantal vergoedingen.
Voor zover noodzakelijk en mogelijk geef ik instructies en oefeningen op minimaal 1,5 meter afstand. Fysiek contact is niet aan de orde.
Vooraf aan de afspraak stel ik enkele vragen (Triage) waardoor ik weet of de consulten veilig kunnen plaatsvinden.
Blijf thuis indien jijzelf of een van je gezinsleden symptomen hebben van verkoudheid, koorts of griepachtige verschijnselen. Je wordt geacht om je afspraak te annuleren of contact met me op te nemen om dit te bespreken. Uiteraard worden deze annuleringen, ongeacht of deze tijdig zijn, ten tijde van de crisis niet in rekening gebracht.

 

Wat kun je zelf doen

Houd 1,5 meter afstand
Was je handen regelmatig
Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
Gebruik papieren zakdoekjes
Schud geen handen

 

Heb je klachten?

Heb je klachten: koorts (meer dan 38⁰ Celsius), luchtwegklachten (zoals hoesten of kortademigheid) en/of heb je contact gehad met een patiënt met het coronavirus. Neem dan telefonisch contact op met je huisarts.

Overige informatie: www.rivm.nl, www.ggd.nl,

 

Wilt u een afspraak maken voor een intake of een kennismakingsgesprek, klik dan hier.

 

Heb je een vraag?
Heb je een vraag? Open Whatsapp.