Wat is psychosociale therapie
Psychosociale therapie is een laagdrempelige therapievorm die kan worden ingezet bij diverse klachten zoals: burn-out, (chronische) stressklachten, angst en paniek klachten, faalangst, sociale angst, problemen in de relationele sfeer, ervaringen uit het verleden die in het heden blijven opspelen, echtscheidingsproblematiek, het willen maar niet kunnen komen tot veranderingen in leefstijl etc. Psychosociale therapie is gericht op het vergroten van zelfinzicht, zelfvertrouwen, probleemoplossend vermogen, veerkracht, weerbaarheid, actieve groei en gewenste verandering.
Is psychosociale therapie geschikt voor mij?
Als je bereid bent tot zelfreflectie en het zélf werken aan verandering dan is psychosociale therapie geschikt voor jou.
Ik stel als psychosociaal therapeut geen diagnose en ben dan ook niet gebonden aan standaard protocollen. (in tegenstelling tot een GGZ psycholoog of psychotherapeut)
Hierdoor is persoonlijk maatwerk en een holistische manier van werken mogelijk; jou persoonlijke unieke situatie en ervaringen staan centraal. Ik werk niet met mensen met klinische problematiek, bij vermoeden hiervan zal ik doorverwijzen.
Als psychosociaal therapeut begeleidt ik je in het onderzoeken van persoonlijke patronen en onbewuste gedachten, emoties en gedrag, naar een beter inzicht en grip op eigen functioneren. Je werkt aan vaardigheden waarmee je in het heden maar ook in de toekomst, beter in staat bent om te gaan met situaties waarin je problemen ervaart.
Therapie en trainingsvormen
Enkele therapie en trainingsvormen binnen de psychosociale therapie zijn ACT (acceptance en commitment therapie, Mindfulness en compassie en NLP.