Wat is hypnose therapie?

Met hypnose therapie maak je effectief contact maken met het onderbewuste. Eigenlijk is hypnose (of trance) helemaal niet opzienbarend, maar alledaags en natuurlijk. Je lijkt te slapen, maar het tegendeel is waar.

Van binnen ben je juist extra waakzaam en op jezelf geconcentreerd. Je kent het wel; dat je zo verdiept bent in een film of boek dat je je omgeving niet meekrijgt. Hypnose lijkt daarop. Het is dus niét de leugendetector en grappig bedoelde manipulator die we in shows, op tv en in films voorbij zien komen.

Waarom hypnose?

Therapeutische hypnose kan een hele effectieve alternatieve behandelmethode zijn voor het oplossen van psychische, psychosomatische én fysieke problemen, door via ontspanning en verhoogde innerlijke concentratie de aard en oorzaak aan te pakken. Ziekenhuizen en zorgcentra passen steeds vaker hypnose toe. Hypnose therapie als interventie kan een oplossing bieden die andere methodes vaak niet bereiken en vult reguliere medische zorg prima aan.

Wat gebeurt er precies tijdens een hypnosesessie?

Ik begeleid je, zodat je in een natuurlijke trance raakt. Je bent dan gevoeliger voor het opnemen en opslaan in je onderbewustzijn van nuttige suggesties. Ik voed jouw onderbewustzijn dus met suggesties die aansluiten bij wat jij nodig hebt, om gevoel, gedrag en gedachten positief te veranderen. Van begin tot einde houdt je controle; je doet niets wat je niet wilt.

Wat kunt u met hypnose bereiken?

Met therapeutische hypnose zijn veel verschillende problemen of belemmeringen snel en effectief aan te pakken: depressieve klachten, fobie, spanningen, nervositeit, angst, trauma’s, slaapproblemen, faalangst, examenvrees, laag zelfvertrouwen, onzekerheid, neerslachtigheid, eetstoornissen, hyperventilatie, psychosomatische klachten, dwangstoornissen.

Veelgestelde vragen

Hier vindt je antwoord op veel gestelde vragen over hypnose.

Veelgestelde vragen
Afspraak maken